Bug-O pendellasmachines ingezet voor parkeergarage in Aalst.

De grote parkeergarage de Hopmarkt.

Voor de grote parkeergarage aan de Hopmarkt in het centrum van het Belgische Aalst zijn voor het waterdicht maken van de damwanden 2 pendel-lasmachines van Bug-O-Systems ingezet. Tijdens de werkzaamheden die uit 3 fasen bestonden zijn de pendel-lasmachines gebruikt voor het dichtlassen van de naden tussen de "damplanken". De naden werden na grondige reiniging vertikaal van beneden naar boven met een pendelbeweging vol gelast. Omdat de wanden tegen de koude grond drukken en vanwege de aanwezigheid van grondwater werd, om condensvorming te voorkomen, een heetstookbrander een paar centimeter voor de lastoorts uit geplaatst om de damplanken te verwarmen.

Tussen maart en juli werden deze laswerkzaamheden uitgevoerd in de 3 fasen; straatniveau tot 3 meter diepte; 3 tot 6 meter diepte en 6 tot 9 meter diepte.

Er werd gebruik gemaakt van extra rails om deze alvast bij een volgende damplank te kunnen plaatsen, terwijl er gelast werd. Zo werd een continue proces verkregen en het tijdverlies tot een minimum beperkt.

Het grote voordeel van het inzetten van deze gemechaniseerde apparatuur is dat de lassers niet de gehele dag in allerlei lichamelijk zware posities met laselektroden hoeven te werken. Tevens werd de doorlooptijd door de mechanisering bekort.

Om in alle weersomstandigheden te kunnen blijven produceren werden de lasplekken afgeschermd met tenten.

Mede door de inzet van de Bug-O pendel-lasmachines werd het waterdicht maken van de parkeergarage naar volle tevredenheid en binnen de gestelde tijd tot stand gebracht.

TERUG